A baharat a Közel-Kelet minden országában használt fűszerkeverék. Régen a háziasszonyok otthon, a fűszereket frissen darálva készítették saját szájízük szerint. Ma már inkább a kényelmes megoldást választják és készen vásárolják a fűszerekre specializált üzletekben. Természetesen a szupermarketek polcairól sem hiányozhat, de sokkal finomabbak a kis üzletekben kissebb mennyiségben készült, frissen őrölt baharat.
Kiválóan alkalmas szárnyasok, grill és sülthúsok ízesítésére. Különleges pácot készíthetünk finomra vágott hagyma, citromlé, olívaolaj és baharat keverékéből.
Az őrölt fűszereket nem érdemes hosszú ideig tárolni, mivel ízüket, illatukat viszonylag rövid idő alatt elveszítik.
Összetevői:
őrölt szerecsen dió
szemes fekete bors
coriander mag
római kömény
szegfűszeg
fahéj
kardamom mag
édes piros paprika
csípős piros paprika
“Baharat a közel-keleti fűszerkeverék” bejegyzéshez 24 hozzászólás