Párolt darálthús – Assag

Az assag univerzális tölteléknek is nevezhető. Sokféle módon felhasználható, lepényekben, zöldségek töltelékeként, de úgyis finom és könnyű vacsorát kapunk, ha tojást ütünk rá. Régen az egyiptomi háztartásokban nagy mennyiségben készítették el és zsírral fedve tárolták, így bármikor tálalható volt.

Hozzávalók:

250 gr darálthús lehetőleg marhából

1 ek vaj

1 nagy fej kockára vágott vöröshagyma

1 paradicsom kockára vágva

1 csésze húsleves

1 teáskanál baharat  

1 teáskanál őrölt koriander

1 teáskanál erős paprika vagy egy zöld paprika apróra vágva (elhagyható)

¼ csésze pirított fenyőmag (elhagyható)

bors

 

Pároljuk meg a hagymát a vajon, majd adjuk hozzá a darált hús,. Addig süssük, amíg a hús megváltoztatja a színét. Adjuk hozzá  a buhar-t vagy a fűszereket, jól keverjük el majd öntsük fel a húslevessel. Teygük hozzá a kockára vágott paradicsomot, sózzuk borsozzuk, és addig főzzük közepes lángon, amíg a leve elfő . Ha kész,  adjuk hozzá  a pirított fenyőmagot. Húsleves helyett használhatunk paradicsomlét is.

 

Párolt darálthús – Assag” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!