Egyiptomi kókuszos sütemény

Nagyon finom, nagyon édes sütemény. Ha kevésbé édesre szeretnéd csinálni felezd meg a szirupot. Nagyon jó vendégváró, hiszen 2-3 nappal hamarabb is elkészítheted és egy egzotikus különlegességgel lepheted meg a vendégeid. A rózsavizet nem érdemes kihagyni, hiszen ez adja meg a süti keletiességét. (Vásárold meg itt.)

Hozzávalók:

3 ½ csésze kókuszreszelék

1 csésze liszt

¾ csésze búzadara

½ teáskanál sütőpor

1 csésze cukor

1 vaníliás cukor

1 ¼ csésze tej

¾ csésze olvasztott vaj

Szirup: elkészítését olvasd el itt

2 csésze cukor

1 csésze víz

1 evőkanál citromlé

1 evőkanál rózsavíz (elhagyható) Vásárold meg itt!

A száraz hozzávalókat keverjük össze alaposan, majd a folyékony hozzávalókat is adjuk hozzá, amitől morzsalékos állagú tésztát kapunk. Sütőpapírral béleljünk ki egy kisebb (20 x 30 cm-es) tepsit. Egyenletesen nyomkodjuk bele a tésztát és 180 fokos sütőben süssük aranybarnára.

Ha megsült még a tepsiben szurkáljuk meg a tésztát és kanalazzuk rá a szirupot. Hagyjuk állni egy félórát, hogy jól felszívja majd kifordítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, felszeletelve tálaljuk. Legalább egy hétig friss marad, ha csak el nem fogy hamarabb!

Süti a tepsiben

szurkáld meg

Szólj hozzá!