Egyiptomi kókuszos sütemény

Nagyon finom, nagyon édes sütemény. Ha kevésbé édesre szeretnéd csinálni felezd meg a szirupot. Nagyon jó vendégváró, hiszen 2-3 nappal hamarabb is elkészítheted és egy egzotikus különlegességgel lepheted meg a vendégeid. A rózsavizet nem érdemes kihagyni, hiszen ez adja meg a süti keletiességét. (Vásárold meg itt.)

Hozzávalók:
3 ½ csésze kókuszreszelék
1 csésze liszt
¾ csésze búzadara
½ teáskanál sütőpor
1 csésze cukor
1 vaníliás cukor
1 ¼ csésze tej
¾ csésze olvasztott vaj

Szirup: elkészítését olvasd el itt
2 csésze cukor
1 csésze víz
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál rózsavíz (elhagyható) Vásárold meg itt!

A száraz hozzávalókat keverjük össze alaposan, majd a folyékony hozzávalókat is adjuk hozzá, amitől morzsalékos állagú tésztát kapunk. Sütőpapírral béleljünk ki egy kisebb (20 x 30 cm-es) tepsit. Egyenletesen nyomkodjuk bele a tésztát és 180 fokos sütőben süssük aranybarnára.

Ha megsült még a tepsiben szurkáljuk meg a tésztát és kanalazzuk rá a szirupot. Hagyjuk állni egy félórát, hogy jól felszívja majd kifordítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, felszeletelve tálaljuk. Legalább egy hétig friss marad, ha csak el nem fogy hamarabb!

Nézz körül webshopunkban

Süti a tepsiben

szurkáld meg

“Egyiptomi kókuszos sütemény” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. I love cakes very much and always tries to make new to new cakes…I really love your recipe to make coconut cake it is simple and quick…Thank you for sharing

Szólj hozzá!