Fűszeres, gránátalmás burgonyasaláta

Egy indiai blogger oldalán ( http://www.vegrecipesofindia.com ) találtam ezt a receptet és nagyon megtetszett az édes-savanyú, fűszeres ízkombináció. Az eredeti fűszerezés az indiai ízléshez igazodva erőteljes ízű fűszereket használ, többek között a római köményt, amit nálunk sokan nem kedvelnek, ezért én a magyar szájízhez próbáltam igazítani, de úgy, hogy azért őrizze meg az egzotikus jellegét.

Sok próbálkozás után erre a Pualo masala fűszerkeverék bizonyult a legalkalmasabbnak. Az illatos fahéj, feketebors, kardamom, szegfűszeg, fűszerkömény, szerecsendió különleges ízharmóniát ad, ugyanakkor elősegítik az emésztést, nagyon magas az antioxidáns tartalmuk és antibakteriális hatásuk is van.

Az eredmény egy friss, üde, egzotikus saláta lett. Sültek, grill húsok mellé ajánlom köretnek.

A fűszerkeveréket megvásárolhatod itt!

4 db nagyobb burgonya

½ csésze gránátalmaszem

1 db paradicsom

½ piros kaliforniai paprika

1 db erős paprika

1 szál zöldhagyma

1 evőkanál finomra vágott mentalevél

2 teáskanál pualo masala fűszerkeverék

1 citrom leve

¼ csésze szőlőmag olaj

só és bors

Tegyük fel a burgonyát héjastól főni bő sós vízben 1 teáskanál pualo fűszerkeverékkel. Ha megfőtt hűtsük le, hámozzuk meg, vágjuk fel közepes kockákra és tegyük egy salátás tálba. A többi zöldséget vágjuk kis kockára, a zöldhagymát vékony karikára és adjuk a burgonyához. Fűszerezzük a maradék pualo fűszerkeverékkel és borssal, sózzuk utána ha szükséges. Adjuk hozzá a menta és a gránátalmaszemek felét. Csavarjuk rá a citrom levét, locsoljuk meg a szőlőmag olajjal. Keverjük jól össze, hagyjuk az ízeket összeérni legalább egy fél órán keresztül. Tálalás előtt díszítsük a maradék gránátalmával és a mentalevekkel.

Szólj hozzá!