Húspuhító praktikák

Gondolom veletek is elő-elő fordul, hogy a hat hét alatt felfújt csirke helyett valamilyen másféle husit vásároltok, legyen az sertés vagy marha, bizony megtörténik, hogy keményebb, rágósabb darabokat kapunk. Ha nem akarjuk hosszú órákon át főzni, akkor érdemes valamilyen praktikához folyamodnunk.

HúspuhítósóA legegyszerűbb megoldás a húspuhító só használata. A jó minőségű húspuhítósó csak papain enzimet és sót tartalmaz. A papain a zöld papaya gyümölcsből kivont enzim, ami nagyban elősegíti a fehérjék lebontását. Ha az öregnek, rágósnak tűnő húst ezzel sóval pácoljuk és legalább egy órát hagyunk neki, hogy hasson sokkal gyorsabban sokkal puhább végeredményt kapunk ugyanakkor még az emésztésünket is nagyban segíti a papain. Vásárold meg itt.

Ha nincs kéznél húspuhító só, a szódabikarbóna is segít. Alaposan dörzsöld be a húst szódabikarbónával, hagy állni legalább egy fél órát, majd mosd le alaposan és úgy kezdd el készíteni. Hamarabb elkészül a húsleves is, ha egy késhegynyi szódabikarbónát teszel bele.

Ha sült húst szeretnél készíteni tegyél a pácba joghurtot, mustárt, ananászt, bort, citromlevet esetleg jó minőségű ecetet és sokkal puhább, omlósabb lesz a végeredmény.

Nem utolsó sorban a klopfolás is segít és ma már kapható sok kis pengéből álló húspuhító eszköz is.

A nagyon inas, „mócsingos” húsok esetén, mint mondjuk egy marha lábszár, a legjobb megoldás vagy a hosszú lassú tűzön vagy gyorsabban, kuktában való főzés.

Szólj hozzá!