Bemutatkozás

Nyári Zsuzsa

A fűszerek és a főzés több mint 40 éves szerelem az életemben, amit egyiptomi férjemnek és 11 éves kuvaiti tartózkodásnak köszönhetek, ahol nem csak az arab, hanem az indiai, kínai, japán konyha finomságaival is lehetőségem volt megismerkedni.  Utazásaink során is mindig igyekeztünk a helyi specialitásokat megkóstolni és ha lehetett a recepteket is megszerezni. Gyakran volt tele a bőröndünk fűszerekkel és más egzotikus hozzávalókkal.

Ez a szerelem vezetett 6 évvel ezelőtt a Szegedi Fűszeres bolt megnyitásához, ahol a helyszínen, frissen őrölt, kiváló minőségű fűszerekkel várjuk a vásárlókat. Vásárlóink az egzotikus fűszereket látván gyakran kértek tőlünk recepteket a felhasználásukhoz, ami ennek a blognak a megteremtéséhez vezetett. A blogon olvasható minden receptet kipróbáltam (legtöbbje rendszeresen kerül az asztalunkra) és a fotók is saját készítésűek.

A másik „szenvedélyem” a természetes gyógymódok, a gyógynövényekkel való gyógyulás. Mivel minden fűszer egyben gyógynövény is így a két szerelem egymásra talált, aminek a gyümölcse „A fűszer, mint egészségünk őre” című előadássorozat lett.

(https://szegedifuszeres.hu/category/esemenyek/)

Remélem kedvet kaptok kipróbálni ezeket a fűszeres recepteket, különösen tudván, hogy ezzel  az ízek élvezete mellett egészségetek megtartását is elősegítitek.