A Kertek Kincse halfűszerben lévő zöld-fűszerek friss, üde ízt adnak a vizek lakóinak. A koriander mag és a citromhéj elveszi az esetleges kellemetlen szagokat, ízeket és természetesen elősegítik az emésztést is. A halak zsenge húsát legfeljebb egy órán át pácoljuk. Ez az idő elegendő, hogy átvegye a fűszerek zamatát és nem roncsolja a halak húsának a textúráját.
Hozzávalók:
Fejenként egy kisebb süllő (lehet fagyasztott is)
Halanként 1 evőkanál Kertek Kincse hal fűszerkeverék
1 citrom leve
½ csészényi olívaolaj
halanként 2-3 gerezd fokhagyma
só és bors
A halakat tisztítás után papír törlővel szárazra töröljük és megsózzuk. A fűszerkeveréket összekeverjük a citromlével és az olívaolajjal, majd kívül-belül jól bedörzsöljük vele a süllőket. A fokhagymákat a hasüregbe tesszük és ½ – 1 órán át hagyjuk pácolódni.
A halakat tűzálló tálba helyezzük, alufóliával leborítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, a legmagasabb fokozatra állítjuk a sütőt és addig sütjük amíg a bőre megpirul.