Az arayes a Közel-Kelet pizzája. Ott a jobb pékségekben készen is kapható , de otthon is könnyen elkészíthetjük. Használhatunk kész pizza tésztát is (ne legyen elősütve). Úgy is nagyon finom, ha a tölteléket pitakenyérbe töltjük és alufóliába tekerve sütjük meg. Tölthetjük bármivel amit a család szeret!
Hozzávalók:
200 gr kenyér- vagy pizza tészta
Töltelék:
200 gr feta sajt
50 gr reszelt trapista sajt (elhagyható)
4 ek olívaolaj
2 ek apróra vágott petrezselyem zöldje
vagy tölthetjük 250 gr párolt darált hússal (a receptet olvasd el itt), sajttal és sonkával, tejföllel és sajttal……
Nyújtsuk ki a tésztát ceruza vastagságúra. Vágjunk belőle 10 x 25 cm-es téglalapokat. Fogjuk össze a keskenyebbik végeit úgy, hogy csónakformát képezzenek. A feta sajtot összetörjük az olívaolajjal, hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét, majd a töltelékkel megtöltjük a csónakokat. 180 C fokon süssük aranybarnára.
Tálalhatjuk melegen, de hidegen is nagyon finom. Zöldsalátát adjunk mellé.