Gyönyörű paradicsomot kaptam a piacon, a kertben pedig zöldell a bazsalikom és a snidling. Ráadásul volt még egy kis dinsztelt marhahúsom a hűtőben így úgy gondoltam, hogy összerakom őket egy kis krumplival, ami igen jó ötletnek bizonyult. A darált húst helyettesíthetitek csirkével, sonkával vagy akár kolbásszal is.
HozzávalóK:
25dkg dinsztelt darált hús (A receptért katt ide)
4 nagyobb krumpli vékonyra szelve
½ evőkanál baharat fűszerkeverék
1 nagy fej hagyma vékonyra szelve
2 nagyobb paradicsom vékonyra szelve
2 csésze paradicsom szósz
1 csokor snidling vagy 2 evőkanál szárított snidling
½ csészényi bazsalikom levél finomra vágva vagy 1 evőkanál szárított bazsalikom
½ evőkanál finomra vágott rozmaring vagy ½ teáskanál szárított rozmaring
1-2 kanál olívaolaj
diónyi vaj vagy olívaolaj a sütőtál kikenéséhez
só és bors
Egy tűzálló tálat alaposan vajazzunk ki vagy kenjük ki olívaolajjal.
A vékonyra szeletelt krumplit sózzuk, borsozzuk és baharat fűszerkeverékkel ízesítjük.
A burgonya felével rakjuk ki a kivajazott sütőtálat, terítsük rá a hagyma felét, majd jöhet a szeletelt paradicsom fele, erre jön a párolt darált hús. Szórjuk meg a zöldfűszerekkel, majd újra krumpli, hagyma és a paradicsom másik fele.
Locsoljuk meg a paradicsom mártással és 1-2 kanál olíva olajjal. 180 fokos sütőben süssük amíg a krumpli megpuhul.