Fűszeres, húsos táska leveles tésztából

Gyors, finom, vacsorára vagy vendégvárónak egyaránt kiváló. Én darált marhahússal készítettem, de bármilyen darált hús megfelel a célnak.

Hozzávalók:
200 gr. darált hús
1 evőkanál vaj
1 hagyma apróra vágva
1 teáskanál baharat fűszerkeverék (A baharatról itt tudhatsz meg többet.)
½ erős paprika apróra vágva (elhagyható)
1 csésze víz vagy alaplé
só és bors

1 csomag leveles tészta
5 dkg sajt (trappista vagy gouda)
1 tojás felverve
szezámmag

Megdinszteljük az apróra vágott hagymát a vajon, hozzáadjuk a paprikát és a darált húst. Addig pároljuk, míg a hús megváltoztatja a színét. Megszórjuk a fűszerekkel, 1-2 percig együtt dinszteljük, majd felöntjük a vízzel (alaplével) és puhára főzzük, majd zsírjára sütjük.

A kinyújtott leveles tésztát kb. 10 x 10 cm-es négyzetekre vágjuk. Nekem egy csomagból 15 négyzet lett. A darált húst elosztjuk a tészta négyzetek közepére, úgyan úgy a reszelt sajtot. A tészta 4 sarkát összefogjuk, jól összenyomjuk a széleket. Megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd 180 fokon arany barnára sütjük. (Sütőtől függően 20-30 perc.)

Szólj hozzá!