Fűszeres, húsos táska leveles tésztából

 

Gyors, finom, vacsorára vagy vendégvárónak egyaránt kiváló. Én darált marhahússal készítettem, de bármilyen darált hús megfelel a célnak.

Hozzávalók:

200 gr. darált hús

1 evőkanál vaj

1 hagyma apróra vágva

1 teáskanál baharat fűszerkeverék (A baharatról itt tudhatsz meg többet.)

½ erős paprika apróra vágva (elhagyható)

1 csésze víz vagy alaplé

só és bors

1 csomag leveles tészta

5 dkg sajt (trappista vagy gouda)

1 tojás felverve

szezámmag

Megdinszteljük az apróra vágott hagymát a vajon, hozzáadjuk a paprikát és a darált húst. Addig pároljuk, míg a hús megváltoztatja a színét. Megszórjuk a fűszerekkel, 1-2 percig együtt dinszteljük, majd felöntjük a vízzel (alaplével) és puhára főzzük, majd zsírjára sütjük.

A kinyújtott leveles tésztát kb. 10 x 10 cm-es négyzetekre vágjuk. Nekem egy csomagból 15 négyzet lett. A darált húst elosztjuk a tészta négyzetek közepére, úgyan úgy a reszelt sajtot. A tészta 4 sarkát összefogjuk, jól összenyomjuk a széleket. Megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd 180 fokon arany barnára sütjük. (Sütőtől függően 20-30 perc.)

Szólj hozzá!