Csibemájas bulgur

A középkor magyar királyi udvar konyhájában igen közkedvelt fűszer volt a fenyőmag, ami mára szinte teljesen ismeretlenné vált. A Közel-Keleten mái napig gyakran kerül az ételekbe. Igaz, hogy nem olcsó de különleges, diós ízt ad a bulgurnak vagy a rizsnek.  Ezt az ételt kínálhatjuk önálló fogásként vagy sültek mellé köretnek.

Több info a bulgurról itt.

A bulgurt vásárold meg itt

Hozzávalók:

1 csésze bulgur

2 csésze húsleves

2-3 csirkemáj

¼ csésze fenyőmag

1 kis fej hagyma finomra vágva

1 kk buharat (elhagyható)

¼ csésze apróra vágott, friss menta levél vagy 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemlevél

1 ek vaj vagy olívaolaj

 

A beáztatott bulgurt tegyük fel a húslevessel főni. Sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, lassú tűzön addig főzzük, amíg minden leve elfő.

Amíg elkészül, egy kis serpenyőben pirítsuk meg a vajban a fenyőmagot. Ha elkezd barnulni, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott májat. Ízlés szerint fűszerezzük, és addig dinszteljük, amíg megváltoztatja a színét.

Ha a bulgur elfőtte a levét, keverjük hozzá a hagymás májat, a pirított fenyőmagot és a mentalevelet.

Menta helyett használhatunk petrezselyemlevelet is. Lefedjük, és 10 percig hagyjuk puhulni.

 

Csibemájas bulgur” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!