A baharat a Közel-Kelet kedvenc fűszerkeveréke, ami kilenc finomabbnál finomabb fűszerből készül és különösen finom ízt ad a sültcsirkének.
Süthetjük a csirkét egészben vagy darabokra vágva, én inkább a combjából vagy szárnyából szoktam készíteni.
Nyáron gyakran kerül a grill rácsra, de sütőben sütve is nagyon finom, nem lefedve sütőlapon sütve. Most az új szerzeményünket, a forró levegős sütőt próbáltam ki vele – nagyon finom ropogósra sült benne a csirke.
A fenyőmagos bulgur különösen jól passzol hozzá, de tálalhatjuk párolt rizzsel vagy sült krumplival is. Ha fokozni szeretnéd az élvezetet kínálj mellé hummuszt vagy tehina mártást és ne feledkezz meg a zöld salátáról sem.
Egyébként ezt a pácot mindenféle húshoz használhatod, bárányhoz, marhához, nyúlhoz, galambhoz egyaránt.
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
1 fej hagyma
1 citrom leve
2-3 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál baharat fűszerkeverék
só
A pác elkészítéséhez reszeljük le vagy vágjuk finomra a hagymát, keverjük hozzá a sót, a baharátot, a citromot és az olívaolajt.
Alaposan dörzsöljük be a combokat a páccal és hagyjuk állni legalább egy félórát, de még finomabb, ha egész éjjel pihen a hűtőben.
Előmelegített, 200 fokos sütőben, sütőlapra rendezve süssük ropogósra.