Csicseriborsó krém tehinával – hummusz bel tehina

A libanoni és egyiptomi éttermekben a grillezett bárányhusi mellé mindig kerül csicseriborsókrém és tehina mártás. Vannak családok, akik magában sültkrumplival körítve fogyasztják vacsorára. A reformkonyha hívei között is kedvelt finomság. Elkészíteni könnyű, elfogyasztani még könnyebb! A csicseriborsó egészségre való hatásáról itt olvashattok. A szezámmagéról pedig itt. A fokhagymáéról se feledkezzünk el.

Hozzávalók:
2 csésze főtt csicseriborsó
1 ek szezámmag paszta- tehina
1 citrom leve
1 ek ecet
3 gerezd fokhagyma finomra vágva
1/4 teáskanál római kömény
¼ csésze olívaolaj

bors

A hozzávalókat tegyük turmixgépbe és turmixoljuk krémesre. Ha túl sűrű lenne, akkor adjunk hozzá egy keveset a csicseriborsó levéből vagy egy kis vizet.  Öntsük egy kisebb tálba és a tetejét locsoljuk meg vékonyan olívaolajjal,  és díszítsük párszem egész csicseriborsóval és finoman hintsük meg pirospaprikával. Mártogatósnak is nagyon finom. Adhatunk mellé pirított pita kenyeret vagy római saláta kisebb leveleit.

“Csicseriborsó krém tehinával – hummusz bel tehina” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Szólj hozzá!