Bulgurral töltött nyúl

Közeleg a húsvét, amikor nem csak a gyerekeknek veszünk játszópajtásként nyulat, hanem gyakran kerül az asztalra is.

Ha szeretnétek meglepni a családot egy különleges fogással próbáljátok ki ezt az egyiptomi ihletésű verziót.

Lehetőleg fiatal nyulat válasszatok, olyan 1 -1 ½ kg.-osat. Ezek gyorsabban elkészülnek és sokkal finomabbak mint az öregebbek.

A bulgurt helyettesíthetjük rizzsel vagy árpagyöngyével. A baharat fűszerkeveréket pedig ide kattintva vásárolhatjátok meg! (Ha magad szeretnéd kikeverni az alábbi összetevőket használd: szerecsendió, fekete bors, koriander, csemege paprika, szegfűszeg, római kömény, chili pehely, fahéj, koriander. Bővebben ezen a linken olvashatsz róla: https://szegedifuszeres.hu/2017/04/22/baharat-a-kozel-keleti-fuszerkeverek/)

Hozzávalók:
1 fiatal házinyúl egészben
1 csésze bulgur
2 csésze húsleves
1 csésze víz
15 dkg nyúl- vagy csirkemáj apróra vágva
1 fej hagyma lereszelve
1 fej hagyma finomra vágva
¼ csésze pirított fenyőmag
1 evőkanál szárított mentalevél elmorzsolva
2 teás kanál baharat
2 evőkanál vaj

bors

A megmosott, megszárított nyulat kívül-belül sózzuk meg. A baharat felét keverjük el a lereszelt hagymával és jól dörzsöljük be vele a nyulat. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük a tölteléket.

A vaj felén dinszteljük meg a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a baharat másik felét és a májat, majd süssük 1-2 percig. Forraljuk fel a húslevest, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd öntsük bele a bulgurt. Ha felforrt vegyük takaréklángra. Ha elfőtte a levét, keverjük bele a hagymás májat, a fenyőmagot és a mentalevelet. Töltsük meg a nyúl hasüregét a májas bulgurral és varrjuk össze. Helyezzük tűzálló tálba, öntsünk alá 1 csésze vizet, kenjük meg a maradék vajjal, és 180 fokon süssük először alufóliával letakarva. Ha már megpuhult a hús, vegyük le a fóliát és süssük szép aranybarnára. A kimaradt tölteléket tartsuk lefedve melegen, majd a nyulat töltelékkel körítve tálaljuk.  

Nézz körül webshopunkban

Szólj hozzá!