Spenótos egytálétel egyiptomi módra

Mindenkinek tudom ajánlani, még annak is, aki nem szereti a tejes-fokhagymás spenót főzeléket. Első egyiptomi utam során én is így szerettem meg a spenótot.

Hozzávalók:

500 gr marha- vagy bárányhús kockára vágva

1 evőkanál főzővaj

1 nagy fej hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 csésze passzírozott paradicsom

½ csésze felezett sárgaborsó

500 gr spenótlevél egészben

1 csésze főtt rizs

1 teáskanál  baharat  ( Tudj meg többet róla itt. )

bors

A vajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, addig pároljuk, amíg meg nem változtatja a színét. Fűszerezzük és öntsük fel a paradicsom szósszal. Adjuk hozzá a sárgaborsót, ha kell adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje és lassú tűzön addig főzzük, amíg meg nem puhulnak. (Ha szükséges pótoljuk az elpárolgott folyadékot.)

Amikor kész, adjuk hozzá az alaposan megmosott és lecsöpögtetett spenót leveleket és a főtt rizst. Főzzük még 2-3 percig, amíg a spenót meg nem fonnyad. Párolt rizzsel tálaljuk.

 

Szólj hozzá!