Paradicsommal pácolt sült csirke

Ezt a pácot egy barátunktól tanultam sok éve és azóta is az egyik kedvenc. A csirkét bármilyen hússal helyettesíthetjük. Gyorsan elkészíthető, a végeredmény pedig egy könnyű, üde és nagyon finom sült hús. A paradicsom és a citrom az üdeségét biztosítja, míg a hagyma és a bors a hús zamatát emeli ki. Én  most sütőben sütöttem, de grillezve is nagyon finom.

Hozzávalók:
1 csirke feldarabolva
2 db hagyma
1 paradicsom
1 citrom leve
¼ csésze olívaolaj

jó sok bors (ízlés szerint)

A feldarabolt csirkét sózzuk és borsozzuk meg. A hagymát és a paradicsomot vágjuk nagyon finomra (vagy turmixoljuk össze), adjuk hozzá a citrom levét és az olajt.

Az így kapott keverékkel jól dörzsöljük be a csirkedarabokat. Hagyjuk állni min. 2 órát, de még finomabb lesz, ha egy éjszakán át pácolódik. Rendezzük tűzálló tálba, 180 fokon süssük félóráig alufóliával letakarva, majd fólia nélkül, amíg teljesen meg nem puhul.

Szólj hozzá!