Padlizsán pizza

A múlt héten bolognai spagettit készítettem és kimaradt egy kis adag a raguból, ugyanakkor 2 padlizsán is árválkodott a hűtőben, ez adta az ötletet, hogy padlizsán alapú pizzát készítsek belőlük. A dekoráció a férjem ötlete volt, ami nem csak gusztusosabbá, hanem pikánsabbá is tette. Mi aznap vacsorára ettük puha kenyérrel és salátával, ami megmaradt pedig másnap hidegen, előételként került az asztalra és így is elnyerte a család tetszését.

Hozzávalók:

2 közepes padlizsán

olaj a sütéshez

 

1/2 evőkanál főzővaj

1-2 evőkanál olívaolaj

1  fej hagyma finomra vágva

200 gr darált marha vagy sertéshús

50 gr paradicsompüré

1 csésze húsleves

1 babérlevél

1/4 teáskanál szárított kakukkfű

1/4  teáskanál bazsalikom

¼ teáskanál oregánó

5 dkg trappista sajt durvára reszelve

 

Dekorációnak (elhagyható):

1 hegyes zöldpaprika

½ csészényi gránátalma szem

A fűszereket vásárold meg itt!

 

A hámozatlan padlizsánt vágjuk fel 1 cm-es szeletekre és forró olajban süssük arany barnára mindkét oldalát, kiszedve papírtörlőn csöpögtessük le a felesleges olajt róla.

A finomra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk a felolvasztott vajban és olívaolajban. Hozzáadjuk a darált húst, és addig pároljuk, amíg megváltoztatja a színét. A paradicsompürével is pirítsuk egy pár percig, majd engedjük fel a levessel. Fűszerezzük, és lassú tűzön addig főzzük amíg majdnem minden leve elfő.

Rendezzük el a padlizsán szeleteket egy sütőtálban. Tegyünk egy-egy kanálnyi ragut minden szelet közepére, majd szórjuk meg a reszelt sajttal. Díszítésnek tehetünk egy paprika karikát és pár szem gránátalmát a sajt tetejére.

180 – 200 fokos sütőben süssük amíg a sajt megolvad. Ropogós friss kenyérrel és salátával kínáljuk.

 

 

Szólj hozzá!