A férjem találta ki ezt feta sajtos krémet és aki nálunk egyszer megkóstolta az biztosan elkérte a receptjét. Nem lehet eleget enni belőle és az innivaló is igen jól csúszik rá.
Hozzávalók:
20 dkg feta sajt
5-6 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
1 teáskanál őrölt chili vagy cayenne bors (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
1 erős zöldpaprika összevágva
1/2 – 1 csésze olívaolaj
A cayenne borsról tudj meg többet itt!
Tegyük a hozzávalókat egy turmixgépbe vagy bot-mixerrel turmixszoljuk össze krémesre. Ha szükséges adjunk hozzá még olívaolajt. Hagyjuk egy pár órát érni tálalás előtt. Pirítóssal, grissinivel vagy pita kenyérrel kínáljuk.
Nagyon sokáig eláll a hűtőszekrényben, ha a tetejére annyi olajt öntünk, hogy ellepje. Tehetünk bele 1-2 evőkanál tejfölt vagy mascarpone sajtot, ha lágyabbra, krémesebbre szeretnénk készíteni