Ez a recept sok friss petrezselymet igényel, de megéri elkészíteni, hiszen amellett, hogy rendkívül finom egy nagy hatású multivitaminnak is megfelel. A Közel-Keleten az ünnepi étkezések elhagyhatatlan része
A petrezselyem jótékony hatásáról itt olvashatsz.
2 nagy csokor petrezselyem
1/4 csésze finom bulgur
3 paradicsom apróra vágva
1 vöröshagyma apróra vágva
1/2 csésze borsmenta levél
2 citrom leve
1/4 csésze olívaolaj
1 ek. gránátalma szirup
só
bors
Egy félórára áztassuk be a bulgurt annyi vízbe, hogy ellepje. A jól megmosott petrezselyem és menta leveleket szárítsuk meg, majd vágjuk finomra. Nyomkodjuk ki a bulgurból a vizet és adjuk a petrezselyemhez. A paradicsomból egy keveset tegyünk félre díszítéshez, és a többi hozzávalóval együtt jól keverjük össze. Tegyük a hűtőbe egy fél órára, hogy az ízek összeérjenek. Paradicsommal díszítsük. Római saláta levelekkel is tálalhatjuk.
“Tabbouleh – petrezselyem saláta” bejegyzéshez 2 hozzászólás