Spenótos buggyantott tojás

4 személyre

4 nagy tojás (lehetőleg házi)
1 teáskanál ecet
4 fokhagyma gerezd reszelve
4 csésze friss spenót
1 teáskanál finomra vágott gyömbér
1 teáskanál kurkuma
2 csésze élőflórás joghurt
1 fél citrom leve
2 evőkanál finomra vágott metélőhagyma vagy petrezselyem zöldje
2 sok magos zsemle félbevágva és megpirítva
só és bors

Keverjük össze a joghurtot, a citrom levet, a kurkumát és a metélőhagymát egy tálban és tegyük félre.

Egy serpenyőbe tegyünk 5 cm mélyen vizet, adjuk hozzá az ecetet, sózzuk és forraljuk fel, vegyük takarékra a lángot. Üssük fel a tojásokat egyenként egy kávés csészébe és finoman engedjük bele a vízbe, vigyázva, hogy a sárgája egészben maradjon. Ha újra felforr zárjuk el a lángot és lefedve hagyjuk a tojásokat főni.

Amíg a tojások elkészülnek az olíva olajon pároljuk meg a spenótot a fokhagymával és a gyömbérrel. Sózzuk, borsozzuk és egy kis citromlével is ízesíthetjük. Halmozzuk a spenótot a pirított zsemlére, fektessük rá a lecsöpögtetett tojásokat és a joghurt mártással tálaljuk.

Szólj hozzá!