Padlizsános spagetti

Lehet, hogy egy kicsit pepecselős és több lábast kell mosogatni az átlagosnál az elkészítésekor, de igazán megéri.  A padlizsán, amit Egyiptomban a szegény ember húsának hívnak laktatóvá teszi ezt a húsmentes fogást. Friss zöldsalátával kínáljuk.

Hozzávalók:
500 gr spagetti
2 db közepes padlizsán
Olaj a sütéshez

1 fej hagyma finomra vágva
2 evőkanál olívaolaj
1 1/2 csésze paradicsom szósz (passata) vagy 3 csésze hámozott felkockázott paradicsom
1 csésze víz
1 teáskanál Olasz fűszerkeverék
Só és bors
1 csésze friss bazsalikomlevél durvára tépkedve
Reszeltsajt parmezán vagy trapista ízlés szerint

A finomra vágott hagymát aranybarnára pirítjuk az olívaolajban, hozzáadjuk a paradicsomot, fűszerezzük, felöntjük a vízzel majd lassú tűzön sűrűre főzzük.

A meghámozott és kockára vágott padlizsánt bő forró olajban aranybarnára sütjük. (A padlizsán hajlamos megszívnia magát olajjal, amit elkerühetünk, ha jó forró olajban, magas lángon sütjük.) A felesleges olajat papírtörlőn csöpögtessük le.

A spagettit bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük  és a paradicsommártásba forgatjuk. Óvatosan keverjük bele a padlizsán nagy részét, hagyjunk meg egy kevest díszítésnek. Aztán jöhet a friss bazsalikomlevél. Nagy tálban tálaljuk, a megmaradt padlizsánkockákkal és pár bazsalikomlevéllel díszítjük. Reszeltsajttal kínáljuk.

“Padlizsános spagetti” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!