Grillezett csirkeszárnyak indiai tikka fűszerkeverékkel

Az egyik kedvenc indiai fogásom a „chicken tikka”. Ez a csípős, fűszeres faszénen sült csirke szokásformáló! A mi tikka fűszerkeverékünkben gyömbér, fokhagymapor, fehér bors, római kömény, szerecsendió, kardamom, chili, kurkuma és piros paprika biztosítja az autentikus indiai ízeket. A receptben külön tüntettem fel az erős paprikát. Az eredeti verzió meglehetősen csípős, de úgy is finom, ha kevesebb erős paprikát teszünk bele.

A fűszerkeveréket vásárold meg itt!

 

Hozzávalók:

1 kg csirkeszárny

1 kis doboz joghurt

1 evőkanál tikka masala

1 evőkanál fokhagyma és gyömbér paszta (vagy 5 cm-es gyömbér és 1 fej fokhagyma lereszelve)

Ízlés szerint chili vagy darált erős paprika

1 citrom leve

2-3 evőkanál tisztított vaj (olvasztva) vagy olaj

A csirkeszárnyakat besózzuk és egy tálba tesszük. A többi hozzávalót összekeverjük, ráöntjük a csirkeszárnyakra ügyelve, hogy mindenhol érje a húst a pác. Én szeretem kézzel jól beledörzsölni. Hagyjuk állni legkevesebb egy pár órát, de finomabb lesz, ha egy éjszakát a hűtőben pihen. Faszénen vagy elektromos grillsütőben sütjük. Párolt rizzsel vagy pita kenyérrel és salátával tálaljuk. Egy jó fokhagymás, mentás, joghurtos uborkasaláta megszelídíti a csípősségét.

Szólj hozzá!