Fertőtleníts füstöléssel

Füstölést már a történelem előtti időkben is használtak a sámánok és a gyógyítók a test és a lélek betegségeinek a gyógyítására vagy a szellemvilággal való kapcsolat felvételére. Bár a mai materialista tudományos világnézet nem hisz a szellemvilágban kutatások bebizonyították, hogy igenis van tudományos alapja ennek a gyakorlatnak.

A Journal of Ethnopharmacology-ban megjelent publikáció bemutatta, hogy a zsályával való füstölés képes teljesen megtisztítani egy zárt helyiséget a levegőben lévő, emberek és növények számára káros baktériumoktól.

Az ókori templomokban, szent helyeken a szertartás része volt füstölők égetése. Így volt ez a később a keresztény templomokban is. A Távol-Keleten, Indiában, Nepálban, Tibetben, Japánban és még sorolhatnám mái napig a mindennapok része a füstölők használata.

füstölő

Nem véletlen, a vallási szertartások helyén, ahol általában rendszeresen sok ember jött össze nagy volt a fertőzés veszély. Az elégetett tömjén, mirha vagy más gyógynövény fertőtlenítette a helyet és nyugtató hatással volt, ami által könnyebb a volt az imádságban vagy a meditációban elmélyedni.

Napjaink tudósai szerint a füstölés úgy működik, hogy a gyógynövények vagy gyanták égetésekor negatív ionok szabadulnak fel, éppúgy mint az erdőkben vagy a vízpartokon. Ezek a negatív ionok képesek megkötni és semlegesíteni a pozitív töltésű baktériumokat, vírusokat, penész spórákat, azontúl a kedvünket, lelkiállapotunkat is befolyásolják.

Először 1930-ban Dr. Clarence Hansell kutató mérnök figyelt fel arra a jelenségre, hogy azoknak a kollégáinak, akik a negatív ionokat előállító készülék közelében voltak sokkal jobb volt a kedvük, mint a többieknek. Gondoljunk bele, hogy akkor is, ha a negatív ionokban gazdag tengerparton vagy erdőben töltünk el időt jobb kedvre derülünk.

Mivel a negatív ionok befolyásolják a szervezet szeratonin szintjét, így javítják kedélyállapotunkat, elősegítik a tökéletes alvást, jobban kipihenjük magunkat és fizikai teljesítőképességünket is javítják.

Érdemes tehát otthonunkat ezekkel a természetes „illatosítókkal” egészségesebbé tenni.

Házi füstölők készítéséről itt olvashatsz!

Forrás:

http://naturalmentor.com

 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17913417

 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3598548/

http://pubs.sciepub.com/rpbs/1/4/1/

Szólj hozzá!