Fahéjas, narancsos, datolyás levelestészta

Egzotikus ízvilágú sütemény, ami nagyon gyorsan megvan, ha a tölteléket előre elkészítjük. A fahéjas, narancsos, szezámmagos töltelék nem tartalmaz hozzáadott finomított cukrot, csak a datolya adja meg az édességét és emellett a datolyának nagyon magas a vitamin, ásványianyag és rost tartalma, ami segít az egészséges bélműködés fenntartásában. A narancslé adja meg a pikáns savanyúságát, a fahéj segíti a szervezetet a szénhidrátok feldolgozásában, a szezámmag pedig segít megelőzni a csontritkulást. A süti a legfinomabb még langyosan, de akár egy hétig is eláll, ha marad belőle. (Nálunk sosem szokott!)

Hozzávalók:
2 csomag kinyújtott leveles tészta
1 csésze fahéjas, narancsos datolyás töltelék (recept itt)
1 csésze  méz vagy sűrű szirup (recept itt)
2-3 evőkanál kristálycukor (elhagyható)

A leveles tésztát kiterítjük, először hosszában félbe vágjuk, majd keresztben öt részre osztjuk. Minden rész közepére egy púpozott teáskanálnyi tölteléket helyezünk. Félbe hajtjuk és a tészta széleit alaposan összenyomkodjuk. Szilikon sütőlappal bélelt tepsibe tesszük, 180 fokon aranybarnára sütjük. Amikor kivesszük, még melegen megkenjük a kihült sziruppal és megszórjuk a kristálycukorral.

“Fahéjas, narancsos, datolyás levelestészta” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!