Királyok káposztája

Káposzta, sör és egy különleges fűszerkeverék teszi egyedivé ezt a párolt káposztát. A babérlevél, fekete bors, csombor, boróka bogyó, fűszerkömény, vöröshagyma granulátum,. fokhagyma granulátum keveréke megadja “savát-borsát”, a sör pedig a párolt káposztára oly jellemző édes-savanyú ízvilágot. Sült kacsa, oldalas vagy hurka-kolbász kiváló kísérője.

Hozzávalók:

1/2 fej kisebb káposzta csíkokra vágva

1 fej hagyma

3 evőkanál kacsa vagy libazsír

3 teáskanál Királyok káposztája fűszerkeverék

2 dl sör

só és bors

A hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, hozzáadjuk a káposztát, 2-3 percig pároljuk a hagymával, majd sózzuk borsozzuk és a fűszerkeverékkel fűszerezzük. 10 perc párolás után öntsük fel a sörrel és lassú tűzön készre főzzük. Ha szükséges kis vizet adhatunk hozzá, de a főzési folyamat végére főzzük el a levét.

Ha fokozni akarjuk az élvezetet a kacsazsír helyett olvasszunk ki 5 dkg füstölt szalonnát és arra dobjuk hagymát.

Szólj hozzá!