Padlizsán saláta libanoni módra

A padlizsánból sok finom étel készíthető, ez az egyik kedvencem. Nagyon mutatós akár előételnek, akár salátának kínáljuk.

A fűszereket vásárold meg itt!

2 közepes padlizsán

2 paradicsom kimagozva, apróra kockázva

1 csokor petrezselyem, finomra vágva

4 gerezd fokhagyma, finomra vágva

1 kisebb erős paprika, apróra kockázva (kihagyható)

½ kk római kömény

1 citrom leve

¼ csésze extra szűz olívaolaj

olaj a sütéshez.

bors

 

A padlizsánokat meghámozzuk és 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Bőségesen megsózzuk és ½ óráig állni hagyjuk egy szűrőben. Leöblítjük a sót, és papírtörölközőn megszárítjuk a szeleteket, majd bő forró olajban aranybarnára sütjük. Kiszedve az olajból jól lecsöpögtetjük.

A többi zöldséget a fűszerekkel, a citromlével és az olívaolajjal jól elkeverjük. A padlizsán- szeleteket sorba rendezzük egy tálon. Egy-egy kanálnyit teszünk a zöldséges keverékből minden szelet tetejére. Tetszés szerint még locsolhatunk rá citromlevet és olívaolajat. Kb. ½ órán át hagyjuk érni és szobahőmérsékleten tálaljuk.

Kiváló sültek mellé, de könnyű nyári vacsorának is.

Padlizsán saláta libanoni módra” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!