Bazsalikomos, gombás csirkemell 2 színű tagliatelle-vel

Ma gyors ebédet kellett készítenem, nagyon szép koktél paradicsom és bazsalikom nő a kertünkben így úgy gomdoltam, hogy egy olaszos “pasta” jó ötlet lenne. Ez lett az eredmény:

A hozzávalókat vásárold meg itt!

Hozzávalók:

500 gr csirkemell csíkozva

2 evőkanál olívaolaj

1 fej hagyma apróra vágva

350 gr vegyes erdei gomba

10-15 szem koktél paradicsom félbe vágva

1 csésze paradicsom szósz (passata)

½ csésze bazsalikom összevágva vagy 1 teáskanál szárított

Só és bors

250 gr 2 színű tagliatelle (széles metélt) kifőzve

 

A hagymát sárgára pirítjuk, hozzáadjuk a csirkét, sózzuk, borsozzuk, amikor megváltoztatja a színét jöhet a gomba, azzal is pároljuk egy kicsit. Ráöntjük a paradicsom szószt, felrottyantjuk, (ha szükséges hígítsuk egy kis vízzel), majd beletesszük a félbevágott paradicsomokat és készre főzzük. 2 színű tagliatelle-re halmozzuk és megszórjuk a bazsalikommal. Természetesen nem csak tagliatelle-t, hanem bármilyen formájú tésztát használhatunk hozzá.

Szólj hozzá!