Bazsalikomos, gombás csirkemell 2 színű tagliatelle-vel

Ma gyors ebédet kellett készítenem, nagyon szép koktél paradicsom és bazsalikom nő a kertünkben így úgy gomdoltam, hogy egy olaszos “pasta” jó ötlet lenne. Ez lett az eredmény:

Hozzávalók:
500 gr csirkemell csíkozva
2 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma apróra vágva
350 gr vegyes erdei gomba
10-15 szem koktél paradicsom félbe vágva
1 csésze paradicsom szósz (passata)
½ csésze bazsalikom összevágva vagy 1 teáskanál szárított
Só és bors
250 gr 2 színű tagliatelle (széles metélt) kifőzve

A hagymát sárgára pirítjuk, hozzáadjuk a csirkét, sózzuk, borsozzuk, amikor megváltoztatja a színét jöhet a gomba, azzal is pároljuk egy kicsit. Ráöntjük a paradicsom szószt, felrottyantjuk, (ha szükséges hígítsuk egy kis vízzel), majd beletesszük a félbevágott paradicsomokat és készre főzzük. 2 színű tagliatelle-re halmozzuk és megszórjuk a bazsalikommal. Természetesen nem csak tagliatelle-t, hanem bármilyen formájú tésztát használhatunk hozzá.

Szólj hozzá!