Tejszínes tepsis burgonya

Érdekes köret, ami sokféle variációban elkészíthető. Ízesíthetjük fokhagymával, sajttal, dióval. Sültek mellé ajánlom.

A fűszereket vásárold meg itt!

Hozzávalók:

5-6 szem közepes burgonya

diónyi vaj

350 ml tejföl

250 ml főzőtejszín

2-3 gerezd fokhagyma

1/2 teáskanál őrölt fehér bors

1/2 teáskanál őrölt szerecsendió

A meghámozott krumplikat 3-4 mm vastag karikákra vágjuk és megsózzuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, elrendezzük benne a burgonya szeleteket. A tejfölt és a tejszínt összekeverjük, belereszeljük a fokhagymát, fűszerezzük, majd egyenletesen ráöntjük a krumplira. Betakarjuk alufóliával és 180 fokon puhára sütjük. Ha már majdnem kész vegyük le a fóliát és pirosra sütjük.

Szólj hozzá!