Érdekes köret, ami sokféle variációban elkészíthető. Ízesíthetjük fokhagymával, sajttal, dióval. Sültek mellé ajánlom.
Hozzávalók:
5-6 szem közepes burgonya
diónyi vaj
350 ml tejföl
250 ml főzőtejszín
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál őrölt fehér bors
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
só
A meghámozott krumplikat 3-4 mm vastag karikákra vágjuk és megsózzuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, elrendezzük benne a burgonya szeleteket. A tejfölt és a tejszínt összekeverjük, belereszeljük a fokhagymát, fűszerezzük, majd egyenletesen ráöntjük a krumplira. Betakarjuk alufóliával és 180 fokon puhára sütjük. Ha már majdnem kész vegyük le a fóliát és süssük pirosra.