Gyorsan elkészíthető és újra melegítve is finom. Én most tejszínes sültburgonyával készítettem, de nagyon finom rizzsel vagy párolt zöldségekkel egyaránt.
Hozzávalók:
500 gr csirkemell szeletelve
5 dkg feta sajt
5 dkg trapista sajt
5 dkg grand padano
5 dkg roquefort sajt
1/2 csésze bazsalikom apróra vágva
1 dl száraz fehérbor
Diónyi vaj
Fehér bors
Egy tűzálló tálat kivajazunk , elrendezzük benne a csirkemell szeleteket és megborsozzuk. Sózni nem szükséges, a sajtok fogják biztosítani a sósságát. A feta sajtot (lehet füstölt is) elmorzsoljuk, a többit pedig lereszeljük, a bazsalikommal összekeverjük és elosztjuk a csirkemellen. Meglocsoljuk a borral, lefedjük alufóliával és 180 fokon addig sütjük amíg a hús meg nem puhul (kb. 20 perc). Ekkor levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.