Csirkemell gyros fűszerkeverékkel

Közkedvelt utcai étel a gyros aminek az eredetéről itt olvashatsz. A büfék álló nyársa nélkül, családi mennyiségben, otthon is elkészíthetjük akár csirke, akár pulykamellből, eredeti gyros fűszerkeverékkel ízesítve. 15-20 perc alatt vacsorát varázsolhatunk az asztalra ha előző nap bepácoljuk a húst. Pita kenyérrel vagy sültburgonyával körítsük és persze a nagy adag saláta is elengedhetetlen mellé. Az arab országokban tehina mártással gazdagítják, de egy Menta csatni vagy tzatziki is jól illik hozzá.

Hozzávalók:
500 gr csirkemell vékony csíkokra vágva
2 teáskanál gyros fűszerkeverék
2 gerezd fokhagyma szeletelve
2-3 evőkanál olaj
2 fej hagyma hosszában szeletelve

Pácoljuk be a csirkemellet a fokhagymával, a gyros fűszerkeverékkel, sóval és 1 kanál olajjal. Hagyjuk állni legalább 20 percet, de finomabb, ha tovább tud érlelődni. Egy serpenyőben melegítsük meg a maradék olajt, adjuk hozzá a hagymát és a pácolt csirkemellet. Magas lángon, fedő nélkül, kevergetve süssük, amíg meg nem pirul.

“Csirkemell gyros fűszerkeverékkel” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!