A nyári grill partik egyik különleges kiegészítője lehet ez az üdítő szósz, amit sült húsok, grillezett zöldségek mellé ajánlok, feldobhatunk vele egy zöldséges rétest vagy csak szimplán mártogatósnak is kínálhatjuk. A receptben együtt használtam menta és koriander levelet de készíthetjük vagy csak az egyikből vagy csak a másikból.
A menta nem csak finom friss ízt ad az ételünknek, de elősegíti az emésztést, görcsoldó, szélhajtó és fájdalom csillapító hatású is.
Hozzávalók:
3-4 evőkanál joghurt
1,5 csésze friss menta levél
1 csésze friss koriander levél
1 erős paprika feldarabolva
1 kis fej hagyma feldarabolva
1 cm gyömbér karika darabolva vagy 1 teáskanál gyömbér paszta
2-3 gerezd fokhagyma feldarabolva
1 teáskanál római kömény
1-2 teáskanál gránátalma szirup
fekete só vagy só (A fekete sóról itt tudhattok meg többet! )
1 kis paradicsom feldarabolva (elhagyható)
1 evőkanál citromlé (elhagyható)
Turmixoljuk össze a hozzávalókat amíg finom pasztát kapunk. Ha túl sűrű lenne adjunk hozzá még egy kis joghurtot.
“Menta chutney” bejegyzéshez 1 hozzászólás