Menta chutney

A nyári grill partik egyik különleges kiegészítője lehet ez az üdítő szósz, amit sült húsok, grillezett zöldségek mellé ajánlok, feldobhatunk vele egy zöldséges rétest vagy csak szimplán mártogatósnak is kínálhatjuk. A receptben együtt használtam  menta és koriander levelet  de készíthetjük vagy csak az egyikből vagy csak a másikból.

A menta nem csak finom friss ízt ad az ételünknek, de elősegíti az emésztést, görcsoldó, szélhajtó és fájdalom csillapító hatású is.

Hozzávalók:

3-4 evőkanál joghurt

1,5 csésze friss menta levél

1 csésze friss koriander levél

1 erős paprika feldarabolva

1 kis fej hagyma feldarabolva

1 cm gyömbér karika darabolva vagy 1 teáskanál gyömbér paszta

2-3 gerezd fokhagyma feldarabolva

1 teáskanál római kömény

1-2 teáskanál gránátalma szirup

fekete só  vagy só  (A fekete sóról itt tudhattok meg többet! )

1 kis paradicsom feldarabolva (elhagyható)

1 evőkanál citromlé (elhagyható)

Turmixoljuk össze a hozzávalókat amíg finom pasztát kapunk. Ha túl sűrű lenne adjunk hozzá még egy kis joghurtot.

 

 

 

Szólj hozzá!