Rakott padlizsán

Ez a görög muszakának egy könnyített változata. Az eredeti recept szerint besamel mártás kerül a padlizsán tetejére. Úgy is nagyon finom, de nekem nehezebb, ezért helyettesítettem a besamelt reszelt sajttal.

Hozzávalók:
2 nagyobb padlizsán
Olaj a padlizsán sütéséhez
25 dkg darált hús
1 nagy fej hagyma apróra vágva
1-2 evőkanál olívaolaj
1 csésze paradicsom szósz
¼ csésze bazsalikom apróra vágva vagy 1 teáskanál szárított
1 evőkanál friss oregánó vagy ½ teáskanál szárított
1 evőkanál friss kakukkfű  vagy ½ teáskanál szárított
Só és bors
5 dkg reszelt sajt (Trappista vagy Gouda)

A padlizsánokat meghámozzuk és 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd bő forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla.

A hagymát megpároljuk az olívaolajban, hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, majd ha megváltoztatta a színét ráöntjük a paradicsomszószt, Hígíthatjuk egy kis vízzel , ha szükséges. Lassú tűzön főzzük puhára. (Sűrű, szósz-szerű legyen az állaga.

Rakjuk egy tűzálló tálba a kisült padlizsán felét, öntsük rá a darált húst, majd fedjük be a padlizsán másik felével. Szórjuk meg reszelt sajttal és 180 fokon süssük amíg a sajt meg nem pirul.

Puha kenyérrel és salátával kínáljuk.

“Rakott padlizsán” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!