Mediterrán sonkás cukkini

Szeretnétek egy könnyed nyári vacsorát? Felidézni a tengerparti esték emlékét? Ez a kellemes mediterrán „lecsó” gyorsan elkészíthető, szemnek, szájnak ingere és még a fogyókúrázók igényeit is kielégíti.

A medvehagyma, turbolya, tárkony, oregánó és rozmaring aromája megbolondítja a friss zöldségek íz kavalkádját.

Hozzávalók:
2 db közepes cukkini csíkokra vágva
1 nagy fej hagyma hosszában vastag szeletekre vágva
½ kaliforniai paprika (piros) csíkokra vágva
1 db erős paprika csíkokra vágva
2 db paradicsom felkockázva
2-3 szelet sonka csíkokra vágva
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 tk Mediterrán fűszerkeverék
só és bors

A zöldségeket lehetőség szerint egyforma nagyságúra szeleteljük. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, pár percig dinszteljük benne a hagymát, majd hozzáadjuk a sonkát, azzal is dinszteljük amíg a sonka színt nem vált. Ekkor jöhetnek a paprikák és a cukkini, sózzuk, fűszerezzük és fedő alatt közepes lángon puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész tegyük hozzá a felkockázott paradicsomot és a felszeletelt fokhagymát. Magas lángon süssük készre. Ekkor már nem szükséges lefedni, ha eresztett is levet azt főzzük el.

Párolt rizzsel, kuszkusszal vagy kölessel, de akár friss puha kenyérrel is tálalhatjuk.

“Mediterrán sonkás cukkini” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!