Fajita – Mexikói csirkemell csíkok

Ez a gyorsan és könnyen elkészülő fogás Mexikóból és az USA Texas államából származik. Eredetileg marha szegyből  készítették, ma már csirkét, sertést, garnélarákot vagy lazacot is használnak hozzá. Kínálhatunk mellé szeletelt salátaleveleket, kockára vágott paradicsomot, metélőhagymás tejfölt, avokádo krémet (guacamole), paradicsom szószt (salsa), de megszórhatjuk reszelt sajttal is.

Hozzávalók:
500 gr csirkemell vékony csíkokra vágva (készülhet sertéskarajból is)
1 ek. Fajita fűszerkeverék
2-3 ek olívaolaj vagy kukorica olaj
1 nagy fej hagyma vastag szeletekre vágva
2 kisebb kaliforniai paprika piros vagy sárga csíkokra vágva
1 hegyes erős paprika csíkokra vágva (elhagyható)
4 db búzalisztből készült tortilla

Keverjük össze a fajita fűszerkeveréket 1 ek olajjal. Sózzuk be a húst, majd alaposan keverjük bele a fűszeres olajat. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, magas lángon pirítsuk meg a csirkemellet. Szedjük ki, tartsuk melegen. A serpenyőbe tesszük a hagymát és a paprikákat, addig dinszteljük amíg megpuhul. Hozzáadjuk a húst, összemelegítjük.

Úgy is készíthetjük, hogy egyszerre sütjük a csirkemellet és a zöldségeket, addig amíg a husi át nem sül. Úgy jó, ha a zöldségek kicsit roppanósak maradnak. Nyáron a szabadban tárcsás grill sütőn is elkészíthetjük.

Tálalhatjuk tortillába tekerve szendvicsként, halmozhatjuk saláta levelekre vagy sültburgonyával körítve.

Nézd meg videón hogyan készül:

“Fajita – Mexikói csirkemell csíkok” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!