Mexikóból és az USA déli államaiból származó fűszerkeverék, amit a jellegzetes mexikói szendvicsek hús töltelékeinek az ízesítésére használnak, ami készülhet csirkéből, marhából, de akár sertésből is. A fajita taco receptjét itt olvashatjátok: https://szegedifuszeres.hu/2017/05/06/fajita-mexikoi-csirkemell-csikok/
A cayenne bors – ami a csípősségét adja – mennyiségét tűrőképességünknek megfelelően állítsuk be.
A fokhagyma granulátum helyett használhatunk 2-3 gerezd finomra vágott friss fokhagymát
Gazdagíthatjuk még egy kis füstölt paprikával vagy füstölt chili pehellyel ha szeretjük a grill húsok jellegzetes füstös ízeit.
Ez a mennyiség 500 g hús pácolásához elegendő, de persze ez is ízlés kérdése, ki mennyire szereti az intenzív ízeket.
Hozzávalók:
2 teáskanál őrölt fűszer paprika
1 teáskanál őrölt kurkuma
1/2 teáskanál őrölt cayenne bors
1/2 teáskanál őrölt római kömény
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
1/2 teáskanál fokhagyma granulátum
1/4 teáskanál őrölt curry
1/4 teáskanál őrölt görögszéna mag
1/4 teáskanál őrölt édeskömény
A fűszereket alaposan keverjük össze. Ha nagyobb mennyiséget készítünk aromazárós üvegben, sötét, száraz, hűvös helyen tároljuk.