Igaz, hogy kicsit munkásabb mint az átlagos omlett, de a kívül ropogós, belül puha finomság nagyon megéri az extra munkát.
Én itt most a vajjal készült változatot osztom meg veletek, de készülhet füstölt szalonnával is. Ilyenkor kiolvasztom a szalonna zsírját és azt használom a vaj helyett, de a pörcöt is belekeverem.
Reggelire vagy vacsorára, sőt köretnek is nagyon finom. Megbolondíthatod egy kis snidlinges vagy petrezselymes tejföllel is.
Hozzávalók:
2 közepes krumpli
4 tojás
1 fej hagyma
5 dkg sonka finomra vágva
½ teáskanál köménymag
½ teáskanál chili pehely
5 dkg olvasztott vaj + a tepsi kikenéséhez
só és bors
Reszeljük le nagy lyukú reszelőn a krumplit és a hagymát. Sózzuk meg és hagyjuk állni legalább 5-10 percig. Maroknyi mennyiséggel dolgozva nyomkodjuk ki a levét és tegyük egy másik tálba. Adjuk hozzá a sonkát, az olvasztott vajat és a felvert tojásokat. Fűszerezzük és dolgozzuk el alaposan.
Egy sütőtálat kenjünk ki vajjal és töltsük bele a krumplis keveréket. Simítsuk el, hogy egyenletes vastag legyen. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük arany barnára.