Avokádó saláta -Guacamole

A guacamole azték eredetű, avokádóból készült pikáns étel. A mexikói konyha mindennapos fogása, de egész Amerikában és a világ több részén is kedvelik. Fogyaszthatjuk salátaként, ha lepürésítjük akkor mártogatósnak is kiváló. Én jobban szeretem, ha rusztikusan darabos. Tortilla chips-szel, pitakenyérrel vagy pírítóssal kínáljuk.

Hozzávalók:

2 érett avokádó

1 paradicsom kimagozva

½ piros kaliforniai paprika

1 erőspaprika

2 szál zöldhagyma vagy egy kisebb fej vöröshagyma

½ citrom leve

¼ csésze olívaolaj

¼ csésze koriander vagy petrezselyem level

Só és bors

A zöldségeket apró kockára vágjuk, érdemes az avokádót utoljára hagyni, hogy, minél kevésbé barnuljon meg. Egy tálban összekeverjük , majd sóval, borssal ízesítjük őket. Meglocsoljuk a citromlével (limettával még finomabb) és az olívaolajjal, koriander levéllel díszítve tálaljuk.

 

Szólj hozzá!