Avokádó saláta -Guacamole

A guacamole azték eredetű, avokádóból készült pikáns étel. A mexikói konyha mindennapos fogása, de egész Amerikában és a világ több részén is kedvelik. Fogyaszthatjuk salátaként, ha lepürésítjük akkor mártogatósnak is kiváló. Én jobban szeretem, ha rusztikusan darabos. Tortilla chips-szel, pitakenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk.

Hozzávalók:
2 érett avokádó
1 paradicsom kimagozva
½ piros kaliforniai paprika
1 erős paprika
2 szál zöldhagyma vagy egy kisebb fej vöröshagyma
½ citrom leve
¼ csésze olívaolaj
¼ csésze koriander vagy petrezselyem levél
Só és bors

A zöldségeket apró kockára vágjuk, érdemes az avokádót utoljára hagyni, hogy, minél kevésbé barnuljon meg. Egy tálban összekeverjük , majd sóval, borssal ízesítjük őket. Meglocsoljuk a citromlével (limettával még finomabb) és az olívaolajjal, koriander levéllel díszítve tálaljuk.

“Avokádó saláta -Guacamole” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!