Fetasajtos lepény

A feta sajttal töltött réteslap kiváló előételnek, uzsonnára, borkorcsolyának vagy könnyű vacsorának. Tálalhatjuk hidegen vagy melegen sok zöld salátával.

Hozzávalók:
12 réteslap
250 g feta sajt összetörve
200 g reszelt trappista sajt
½ csésze finomra vágott petrezselyem zöldje
½ csésze olíva olaj
1 csésze tej
2 tojás

6 réteslappal kibélelünk egy 20 x 30 cm-es tepsit vagy tűzálló tálat úgy, hogy minden lapot külön megkenünk olívaolajjal. A sajtokat a petrezselyemmel elkeverjük, és egyenletesen a réteslapokra terítjük. Befedjük a maradék réteslapokkal (szintén mindegyiket megkenjük olajjal) és 180 fokos sütőbe tesszük. A tejet a tojásokkal jól elkeverjük. Ha a lepény teteje már szép aranysárga, akkor vegyük ki a sütőből, szeleteljük fel  10 x 10 cm-es kockákra. Öntsük rá a tojásos tejet és tegyük vissza a sütőbe kb. 15 percre, vagy amíg a lepény alja is aranybarnára sül.

Szólj hozzá!