Lecsós rakott karfiol

Én nagyon szeretem a karfiolt. Persze a rántott karfiol a nagy kedvenc, (bár a panírozástól nem repdes a lelkem), de ez a lecsós változat (amit egy facebook videóból tanultam), kezdi letolni a trónról.

Előre összerakható és fogyasztás előtt csak a sütőbe tolom, ráadásul melegítve is finom. Jó, ropogós, friss kenyérrel vagy párolt rizzsel kiváló vegetáriánus vacsora.

Húsimádók persze készíthetik a lecsót egy kis darált hús vagy kolbász hozzáadásával, de hogy őszinte legyek, nekem jobban ízlik a húsmentes változat.

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
1 piros kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
2 evőkanál olaj
1 nagy fej hagyma finomra vágva
1 csésze paradicsom szósz ( vagy 1 kis doboz paradicsom püré)
1 teáskanál kakukkfű
½ teáskanál bazsalikom
½ teáskanál oregánó
1 csésze reszelt sajt

Szedjük a karfiolt apró virágokra, majd sós lobogó vízben főzzük roppanósra.

A paprikákat daraboljuk kisebb kockákra és a hagymával meg a fűszerekkel együtt pároljuk szintén roppanósra. Adjuk hozzá a paradicsom szószt, forraljunk rajta egyet.

Olajozzunk ki egy sütőtálat, rakjuk le a karfiolt egy rétegben, egyenletesen osszuk el rajta a hagymás paprikát. A tetejét szórjuk be gazdagon reszelt sajttal.

180 fokos sütőben süssük aranybarnára. Friss, ropogós kenyérrel tálaljuk.

“Lecsós rakott karfiol” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!