Ezt a receptet Sybillától a német barátnőmtől tanultam. Igaz, hogy köze nincs az indiai konyhához azonkívül, hogy az Európában szokásos curry fűszerkeverékkel készül, de nagyon finom és ráadásul egyszerű és gyorsan el is készül.
A sok hagyma adja a sűrű szaftot, a mazsola édes íze remekül kiegészíti a curry markáns ízvilágát, a tejszín pedig selymesen lággyá teszi az egészet.
Ha nem sietek annyira vagy ünnepi alkalomra készítem mazsola helyett apróra vágott almát használok az alaphoz, adok hozzá 1 dl édes fehér bort vagy vermutot és tálalás előtt megszórom aranybarnára pirított mandula szeletekkel.
Tejtermék mentesen is készíthető: a vaj helyett használj kókuszolajt, a tejszínt pedig kókuszkrémmel válthatod ki.
Itt a gyorsabb, egyszerűbb változatot osztom meg veletek. Igaz, hogy így nem olyan mutatós, de az íze fenséges!
Hozzávalók:
500 gr pulykamell felcsíkozva
1 evőkanál vaj
1 nagy fej hagyma finomra vágva
½ csésze mazsola
2 teáskanál curry fűszerkeverék
2 evőkanál mascarpone vagy ½ csésze főzőtejszín
só és bors
A vajban üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a mazsolát és a fűszereket. Pároljuk 1-2 percig, majd felöntjük egy csésze vízzel és puhára főzzük a mazsolás hagymát. (Ha szükséges apránként pótoljuk az elfőtt vizet.) Ha sűrűre főtt beletesszük a felcsíkozott pulykamellet, jól összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy épp csak ellepje és készre főzzük. Ha már a husi is puha belekeverjük a mascarponét vagy a tejszínt és csak összemelegítjük. Párolt rizzsel tálaljuk
Nagyon guszta…
Koszonom
Nagyon szívesen!