Ez a recept egy jó felhasználási módja az aprószemű gombának. Kínálhatjuk pirítóssal előételnek, sültek mellé köretnek vagy salátának.
Vendégvárónak is kiváló, hiszen előre elkészíthetjük, akár egy hétig is eláll a hűtőben, hacsak nem fogy el hamarabb, mint nálunk rendszeresen.
Hozzávalók:
500 g csiperke gomba
1 citrom leve
3-4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfű vagy 2 evőkanál friss
½ csésze finomra vágott snidling
1 evőkanál ecet
¼ csésze olívaolaj
1 teáskanál darált erőspaprika (elhagyható)
só és bors
Ha nagyobb gombánk van vágjuk négybe, ha kisebb felezzük meg. a fokhagymát reszeljük a gombára, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, keverjük alaposan össze, tegyük jól záródó tálba és a hűtőbe legalább egy éjszakára. A gomba levet ereszt ezért egy kicsit összeesik.