A nyári grill szezon egyik kedvelt mártogatósa az avokádó krém. Ez a változat friss, üde ízvilágával különösen alkalmas a kerti vendéglátásra.
Mi szeretjük a csípőset, úgy hogy néha teszek bele zöld Tabasco szószt is. A mentát helyettesítheted zöld koriander levéllel, vagy ha nem kedveled a nagyon intenzív ízeket használ petrezselyem zöldet.
Pirítóssal, chips-szel, vagy zöldségekkel (sárgarépa, zeller-szár, Saláta levél, uborka) kínáld.
Hozzávalók:
2 db érett avokádó
1 limetta vagy citrom reszelt héja
2 limetta vagy 1 citrom leve
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 ág mentalevél
2-3 kanál olívaolaj
só és bors
Az avokádó húsát kisebb darabokra vágjuk, rá reszeljük a citrom héját és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk a citrom levével és az olívaolajjal, hozzáadjuk a mentaleveleket, majd jól összeturmixoljuk. Én botturmixot szoktam használni hozzá. Tálalás előtt pár órára tegyük a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.