A hibiszkusz virág 14 -féle hatása az egészségre

A legtöbb gyümölcstea a hibiszkusz virágtól kapja szép rubin piros színét, de nem csak a gyönyörű színe miatt érdemes napi rendszerességgel fogyasztani. Ha megnézzük, hogy a magas ásványi anyag, vitamin és flavonoid tartalma hogyan befolyásolja egészségünket biztos, hogy minden nap meg fogunk inni 1-2 csészével.

Persze a vegyes gyümölcsökből, hibiszkusz hozzáadásával készült teák is nagyon jótékony hatásúak, de a hibiszkusz önmagában is finom savanykás teát ad, amit ízesíthetünk citrommal, mentával, fahéjjal vagy akár gyömbérrel is. Ha édesen szeretjük adjunk hozzá mézet vagy sztéviát és teljes az élvezet.

Jegestea hibiszkusz virágból

Tudósok világszerte vizsgálják ennek a szemet gyönyörködtető virágnak a jótékony hatásait. Nem is gondolnánk, hogy milyen erőteljes gyulladás csökkentő, görcsoldó, emésztés elősegítő hatása van, aminek köszönhetően jótékonyan befolyásolja a szív egészséget, kiegyensúlyozza a koleszterin szintet, lassítja a szénhidrátok felszívódását. Huzamosabb fogyasztásával csökkenthetjük a vérnyomást, de használhatjuk menstruációs görcsök oldására és húgyúti gyulladások enyhítésére is.

A teljesség igénye nélkül ezek a hibiszkusz virág jótékony hatásai:

 1. Antidepresszáns
 2. Diabetes
 3. Emésztés elősegítő
 4. Enyhe hashajtó
 5. Fogyókúra
 6. Gyulladás csökkentő
 7. Húgyúti gyulladások
 8. Koleszterin csökkentő
 9. Megfázás esetén
 10. Menstruációs görcsoldó
 11. Rákmegelőző
 12. Szív működés elősegítő
 13. Vérnyomás csökkentő
 14. Vízhajtó

Mint minden gyógynövénynek a hibiszkusz teának is időre van szüksége, hogy érezhető legyen a hatása, különösen krónikus állapotok esetén. Ezért érdemes kitartóan több héten keresztül fogyasztani.

A hibiszkusz virág nem tartalmaz koffeint így este is nyugodtan fogyaszthatjuk. Kiválóan oltja a szomjat. Télen forrón, nyáron jeges teaként válhat a család kedvencévé.

Hogyan készítsd?

Olvasd el itt: https://szegedifuszeres.hu/2017/07/03/jeges-tea-hibiszkuszbol/

Nézd meg a videón:

Szólj hozzá!