Zöldborsós csirkemell sok petrezselyemmel

Gyerekkoromban ki nem állhattam a zöldborsó főzeléket, aztán jött az egyetemi menza, ahol kénytelen voltam megszeretni, de a sűrű, lisztes habarást mái napig sem kedvelem. A zöldborsó ízét viszont annál inkább és így jött az ötlet, hogy próbáljam meg egy liszt mentes, jó tejszínes mártással elkészíteni és, hogy még finomabb legyen jó sok petrezselyemmel meg is szórtam.

Aztán egy este nem volt időm és kedvem még külön feltétet is készíteni, úgy hogy csirkemell csíkokkal gazdagított egytál étel lett belőle, és mindenkinek nagyon ízlett.

Van úgy, hogy csak zöldborsóval készítem, van úgy, hogy sárgarépát is teszek bele vagy mint most is, friss zsenge karalábé került mellé. A petrezselyem elengedhetetlen, de ha van szép friss menta levél az még inkább megbolondítja.

Mi úgy szeretjük, ha jó sűrű, krémes a leve, de ha hígabban kedvelitek akkor csak éppen rottyantsátok össze a tejszínnel.

Hozzávalók:
500 g csirkemell csíkokra vágva
1 teáskanál Majoránnás sült hús fűszerkeverék
500 g zöldborsó
2 közepes karalábé
5 dkg vaj
1 csésze víz
500 ml főző tejszín
1 nagy csokor petrezselyem finomra vágva
2-3 szál menta levelei finomra vágva

A csirkemellet sózzuk és a Majoránnás sült hús fűszerkeverékkel fűszerezzük be. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, és addig sütjük benne a csirke csíkokat amíg megváltoztatják a színüket.

Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót és a karalábét, azzal is pároljuk egy pár percig, majd felöntjük vízzel és fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk. Ha már majdnem kész jöhet a tejszín, amivel sűrűre főzzük.

Tálalás előtt megszórjuk a petrezselyem zöldjével és a mentával. Párolt rizst vagy puha kenyeret kínáljunk hozzá.

Nézz körül webshopunkban

Szólj hozzá!