Féléves hallgatás

Féléves csönd, se recept, se cikk, se fűszerkeverék…..

Májusban egy hét alatt megváltozott a világom. Eleinte csak lelassultam, majd a beszédem vált érthetetlenné és a hét végére jobb oldali bénulással állítottak le az égiek. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy 4 nap múlva már a neurorehabilitációs osztály lakója voltam és gyógytornász, ergoterapeuta, logopédus és pszichológus segítségével elindulhattam a gyógyulás hosszú és rögös útján.

Az égiek azzal is segítettek, hogy olyan szobatársat adtak mellém, aki tartotta bennem a lelket amikor kellett, rugdosott amikor az kellett, és mindig megnevettetett, még a legnehezebb pillanatokban is. Életre szóló barátot találtam benne.

Az első idők nehézségei után, ahogy elkezdtem ügyesedni, úgy jöttek a gondolatok, a félelmek, hogy hogyan fogok főzni egy kézzel és ráadásul a ballal! Hála Istennek a szegedi klinikán van egy tankonyha pont erre célra, hogy ki tudjuk próbálni mire vagyunk képesek. Az ergoterapeuta jó tanácsai lehetővé tették a lehetetlennek tűnőt, és hosszú kihagyás után elkészült az első saját kezűleg főzött fogás. Na jó – egy kis segítséggel, a petrezselyem darabolásával ekkor még nem tudtam megbírkózni  – és természetesen a szobatársam szurkolásával.

Zöldborsós csirkemell készült sok mentával és petrezselyemmel, a receptjét itt olvashatjátok. Nagy sikert aratott, akik kóstolták azóta is gyakran készítik, pedig először félve kóstolták meg, milyen lehet a zöldborsó mentával? Milyen? Hát nagyon finom! A menta megbolondítja a zöldborsóból készült ételeket, kiemeli és frissebbé teszi az ízüket. Próbáljátok ki a mentás zöldborsó krémlevest is, ha valami újat és finomat szeretnétek a családi asztalra tenni.

Ma már járok, igaz lassan, a jobb kezem is sokat tud már és főzőcskézek, ha nem is úgy mint régen, de napról napra ügyesebben, úgy hogy hamarosan jelentkezni fogok új, de változatlanul fűszeres receptekkel.

Szólj hozzá!