Egy 1999-es tanulmány a ” Nutrition and Cancer” magazinban kifejti, hogy a húsok grillezése során keletkező rákkeltő anyagokat kurkumával semlegesíteni lehet. Érdemes tehát a páclébe egy teáskanál kurkumát tenni, szép színt is ad és egyben védi az egészségünket is. Íze nem túl intenzív, így bátran hozzáadhatjuk kedven pácunkhoz. A kurkumáról ide kattintva tudhatsz meg többet.
Az indiai konyha kedvelt grill fűszerkeverékének a tandoori masalának is alkotó része, de szinte minden indiai fűszerkeveréknek is összetevője a kurkuma.
Egy kis frissen reszelt gyömbér, fokhagyma, kurkuma, fekete bors, na meg egy citrom leve és már kész is egy egzotikus pác, amivel biztosan elkábítod vendégeidet és ha szeretik a csípőset, adj hozzá egy jó adag csili pasztát! Teheted csirkére, sertésre, halra de akár zöldségekre is. Ja és nem fontos grillezni, sütheted őket serpenyőben vagy sütőben egyaránt!