Kurkuma és a grill

Egy 1999-es tanulmány a ” Nutrition and Cancer” magazinban kifejti, hogy a húsok grillezése során keletkező rákkeltő anyagokat kurkumával semlegesíteni lehet. Érdemes tehát a páclébe egy teáskanál kurkumát tenni, szép színt is ad és egyben védi az egészségünket is. Íze nem túl intenzív, így bátran hozzáadhatjuk kedven pácunkhoz. A kurkumáról ide kattintva tudhatsz meg többet.

Az indiai konyha kedvelt grill fűszerkeverékének a tandoori masalának is alkotó része, de szinte minden indiai fűszerkeveréknek is összetevője a kurkuma.

Egy kis frissen reszelt gyömbér, fokhagyma, kurkuma, fekete bors, na meg egy citrom leve és már kész is egy egzotikus pác, amivel biztosan elkábítod vendégeidet és ha szeretik a csípőset, adj hozzá egy jó adag csili pasztát! Teheted csirkére, sertésre, halra de akár zöldségekre is. Ja és nem fontos grillezni, sütheted őket serpenyőben vagy sütőben egyaránt!

Kurkuma és grill

Szólj hozzá!