Fehérpecsenye Vadászok titka fűszerkeverékkel

Gyönyörű, biogazdaságból származó, marha fehérpecsenyét kaptam. Mivel hét közben elég elfoglalt vagyok, sok időm már nincs esténként a főzésre, de egy jól bepácolt husit gyorsan kisütni, mindig belefér.

A jó fűszerkeverék és a legelőn nevelt marha húsa felejthetetlen kombinációt ad. Egy kis pirítás, egy kis párolás és fél óra alatt már kész is a finom vacsora.

A Vadászok titka fűszerkeveréket eredetileg vad húsok fűszerezésére állítottuk össze, de természetesen nem csak erre alkalmas. Mint az alábbi recept is mutatja a marhahúst is elvarázsolja.

A fekete bors, babérlevél, boróka bogyó, szegfűbors, és a szerecsendió tökéletes kiegészítője a hús zamatának, ugyanakkor elősegítik az emésztést is.

Készíthetjük vörös borral is, de a rose könnyedebb eredményt ad. A szaftot a kókusz krém vagy a tejszín teszi selymessé.

Hozzávalók:
8 szelet marha fehérpecsenye vagy sertés karaj
½ csésze olaj
2 teáskanál Vadászok titka fűszerkeverék
5 dkg vaj
2 dl rose bor
2 evőkanál kókuszkrém vagy főző tejszín

A hús szeleteket kiklopfoljuk, a fűszerkeveréket jól elkeverjük a sóval és az olajjal és alaposan bedörzsöljük vele a husikat. Hagyjuk pácolódni legalább 1-2 órát, de még finomabb ha 1-2 napig áll a pácban.

Hevítsünk fel egy serpenyőt és magas lángon pirítsuk meg a hús szeletek mindkét oldalát, ha megpirult vegyük ki, tegyük a vajat a serpenyőbe, ha felolvadt adjuk hozzá a bort, forraljuk fel, tegyük vissza hús szeleteket és fedő alatt pároljuk puhára. Ha megpuhult adjuk hozzá a kókuszkrémet vagy a tejszínt, lassú tűzön pároljuk még egy pár percig.

Vajon párolt zöldborsóval, krumpli pürével vagy rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá!