Mentás zöldborsó krémleves

A csirkeaprólékos zöldséges borsóleves számomra mindig a gyerekkorom nyarait idézi. A kertben frissen szedett borsó és az anyukám által nevelt csirke ízét semmi sem feledteti. Vannak azonban olyan napok, amikor sem időm, sem kedvem sincs zöldséget pucolni és csirkét darabolni, de jól esne egy jó meleg leves, na ilyenkor szoktam elővenni ezt a receptet. Nem kell hozzá sok minden, nagyon gyorsan elkészül és a menta friss nyárias ízt ad ennek az egyébként egyszerű levesnek.

Borsmenta
Borsmenta

500 gr zöldborsó

1,5 l húsleves (készülhet leves sűrítményből is)

1 evőkanál szárított borsmenta (Vásárold meg itt.)

1-2 ág friss borsmenta

¼ csésze tejszín vagy kókusz tejszín

só és bors

A levesben puhára főzzük a zöldborsót a szárított borsmentával. Ha kész bot-mixerrel leturmixoljuk.  Visszatesszük a lángra, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt és jól összemelegítjük, de már nem szükséges felforralni. Friss mentalevelekkel díszítve tálaljuk.

Szólj hozzá!