Mentás bébi articsóka saláta

Az articsóka nálunk egy kevésbé ismert zöldségféle, bár a mediterrán konyha közkedveltté válásával újra a látókörünkbe került, nemcsak mint zöldségféle, hanem mint gyógyító növény is. Az articsókában nagyon sok vitamin (különösen a B vitaminok) és ásványi-anyagok találhatók meg. Különösen magas a vas és a folát (a folsav természetes formája) tartalma. Az articsóka egészségre való hatásról tudj meg többet itt!

Bébi articsóka
Bébi articsóka

A bébi articsóka nálunk konzerv formájában vásárolható meg és általában saláták készítésére használják. Citrommal és olívaolajjal meglocsolva önmagában is finom előétel. A normál méretű articsóka időnként megjelenik a nagyobb hipermarketek polcain.

Ha az articsóka szívét (a tányérszerű belsejét) használjuk a legfinomabb paradicsomos darált hús raguval megtöltve, sajttal megszórva.

Itt most egy jól bevált saláta receptet olvashattok. A hozzávalók persze ízlés szerint változtathatóak, de a mentát ne hagyjátok el, mivel különösen jól kihozza az articsóka finom ízét.

Hozzávalók:
1 bébi articsóka konzerv
½ piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
5-6 olajban eltett szárított paradicsom csíkokra vágva
¼ csésze menta apróra vágva vagy 1evőkanál szárított morzsolva
1 citrom héja reszelve
½ citrom leve
¼ csésze extra szűz olívaolaj
só és bors

Az articsóka konzerv levét leöntjük, alaposan átmossuk majd lecsöpögtetjük. A bébi articsókákat négybe vágjuk és egy salátás tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól elkeverjük és szoba hőmérsékleten egy pár órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalhatjuk pirítóssal előételként vagy sültek mellé salátaként.

Nézz körül webshopunkban

Mentás articsóka saláta

Szólj hozzá!