A téli hónapok kedvenc csemegéje Egyiptomban a kemencében sült édesburgonya. Kairó utcáin kézi kocsikon lévő, faszénnel fűtött kis kemencékben sütik. Persze sütőben is ugyanolyan jól elkészíthető. Ízre talán leginkább a sült sütőtökhöz lehetne hasonlítani, de a batáta mézesebb, zamatosabb. Desszertnek vagy egészséges nasinak kínáljuk.
Miért egészséges a batáta fogyasztása? Tudd meg itt.
Hozzávalók:
1 kg édesburgonya
Az elkészítése egyszerű. A burgonyát jól mossuk meg és héjastól tegyük a sütő grillrácsára. Tegyünk alá egy tepsit, amit alufóliával kibéleltünk, hogy ha esetleg kifolyik belőle a leve, ne égjen a sütő aljára. 30-45 percig süssük 200 fokon. Akkor van kész, ha a belseje puha, egy hústű vagy egy vékony kés könnyen beleszalad.
Hidegen és melegen is fogyasztható.